No Blame is een beschermde merknaam. Het gebruik van deze naam, in welke vorm of verwijzing dan ook, is alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van No Blame Nederland. Wij staan niet in voor organisaties en/of instellingen die, zonder onze medewerking en/of buiten ons weten, oneigenlijk gebruik maken van de naam.

Scholen die de naam No Blame gebruiken om zich als "school met de No Blame aanpak" te afficheren en niet door No Blame Nederland zijn opgeleid, zijn in overtreding van auteurs- en merkenrechtelijke wetgeving.

Organisaties (scholen, opleidingsinstituten, etc.) die de naam No Blame gebruiken, bijvoorbeeld door een introductie aan te bieden binnen een eigen bijscholing, of naar de methode te verwijzen terwijl zij geen toestemming hebben de naam te gebruiken, of door met de aanpak te reclameren in de verwijzing naar door hen gebruikte (eigen) pestaanpakken, eraan refereren bij (eigen) cursussen met een andere naam, maar werkend vanuit hetzelfde principe en/of vanuit hetzelfde protocol, of door in hun pestprotocol te verwijzen naar de No Blame aanpak maar niet door ons zijn opgeleid, zijn over het algemeen in overtreding van merkenrechtelijke en auteursrechtelijke wetgeving.

Op dit moment hebben wij geen opleidingslicenties aan derden uitgegeven. Dit betekent dat in Nederland momenteel geen opleidingsinstituten gerechtigd zijn gebruik te maken van de merknaam. Ook instanties die, met betrekking tot No Blame cursussen, naar andere opleiders dan No Blame Nederland verwijzen, maken zich schuldig aan overtreding van wetgeving.
Bij twijfel over de mogelijkheid tot gebruik van de naam (bijvoorbeeld in eigen publicaties, of over de rechtmatigheid van het gebruik van de naam) kunt u met ons contact opnemen via de contactpagina.