class

Uitgangspunt is de cursus toepassen van de No Blame aanpak. Deze [gecomprimeerde] cursus geldt als bijscholing voor leerkrachten en bestaat uit de introductie en het aanleren van deze methode. Wij komen gedurende één dag de methode aan het team of een deel ervan overbrengen, waarbij we uitgaan van 12 personen per keer [het minimum aantal is 8 personen].

In de begintijd organiseerden we nog een aantal malen per jaar workshops, met bedoeling is dat er per school 2 leerkrachten afgevaardigd worden. We zijn daar vanaf gestapt omdat deze aanpak aanmerkelijk minder effectief bleek te zijn. In de loop van de jaren is ons gebleken dat het belangrijk is dat het grootste deel van een team ervaart en snapt hoe het werkt, ook al zal niet iedereen de interventie altijd zelf uitvoeren.

Op deze cursusdag maak je kennis met het No Blame stappenplan. We gaan dieper in op wat de methode onderscheidend maakt ten opzichte van andere methodes om pesten en/of ongewenst gedrag aan te pakken. We gaan ook in op het thema pesten en op valkuilen, voetangels en klemmen die je tot nu toe tegenkomt wanneer je pesten aan wilt pakken. We geven voorbeelden van No Blame in de praktijk, behandelen we de benodigde communicatieve vaardigheden en zullen oefenen in het uitvoeren van de methode. Voordeel daarvan is dat je zelf ervaart hoe de communicatie techniek werkt.

Wij bieden deze cursus zodanig gecomprimeerd aan, dat wij kunnen garanderen dat [dit deel van] een team na een trainingsdag over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om de No Blame aanpak daadwerkelijk en vakkundig toe te passen.

Omdat we dus alleen teams, of in ieder geval een fors deel daarvan,  trainen, is individuele inschrijving dus niet mogelijk!